Hvordan velge riktig el-sykkel

Utvalget i el-sykkel markedet er i stadig utvikling og det kommer flere typer sykler årlig. Så hvordan skal du finne den sykkel som passer best for deg? Vi skal ta for oss de mest vanlige el-syklene og deres bruksområde og hvilke spørsmål du må stille deg før du kjøper.

Hvordan velge riktig el-sykkel. HVA, HVEM, HVOR?

  • Hvor skal du sykle? 

Hvor du skal sykle er avgjørende for hvilke sykler som passer best for deg. Er det mye bakker anbefaler vi en sykkel med mere motorkraft. Underlaget der du er kan også ha my å si i forhold til hvordan type dekk du trenger.

  • Hvor langt skal du sykle?

El-sykler kommer med forskjellig rekkevidde, så lurt å finne en sykkel som dekker ditt behov. Husk at ofte så er det sånn at jo lengre rekkevidde, jo mindre motor. Så det beste er å finne en sykkel som har en god kombinasjon av motorkraft og rekkevidde for ditt bruk.

  • Hvor ofte skal du sykle?

Sykler man ofte burde man unne seg en sykkel av litt høyere kvalitet. Man kan finne sykler der man sitter bedre, har bedre utstyr som varer lengre og generelt høyere kvalitet. På el-sykkel så måler man batteriet i Ladesykluser, som viser hvor mange ganger du kan lade batteriet fra 0-100% og fortsatt forvente at batteriet og motor ikke skal tape for mye kraft over tid. Så sykler du mye anbefaler vi en elsykkel med opp til 1000 ladesykluser.

  • Hvem skal du sykle med?

Skal du for eksempel sykle med barn burde man se etter en solid sykkel med nok motorkraft til å dra deg og barnevogn. Ikke alle sykler kan man få påmontert barnevogn eller barnesete.

Vanligste typer elsykkel

  • City

Klassisk bysykkel. Her har du lavt innsteg for enkel brukervennlighet og god sittestilling for komfort. Kommer ofte med breie dekk for god balanse og deler som bagasjebrett og kurv. Passer fint til kortere turer og pendling på asfalt og lett grus.

Her legger vi med to eksempler:

Evoride city

Fischer Cita 5

  • Trekking

Mest allsidige sykkel modell for daglig pendling og lengre turer hele året. Her har du ofte mere kraft, lengre rekkevidde og inkludert deler som skjermer, støtte, lys og bagasjebrett. Trekking er mere sporty, allsidig og passer de fleste. Kommer både i høy og lav sykkelramme.

Her legger vi ved to eksempler:

Evoride Trekking

Fischer Viator

Sporty modeller med sterke motorer og fremoverlent sittestilling. Passer godt til trening eller helårs sykling. Her får du store solide dekk og dempere for å få en morsom og komfortabel sykkelopplevelse. Kommer vanligvis uten ekstradeler, men kan i de fleste tilfeller ettermontere lys, skjermer, støtte og bagasjebrett ved behov for mere allsidighet.

Her legger vi ved to eksempler:

Evoride MTB

Fischer Montis 6

Vi håper dette hjelper deg med hvordan velge riktig el-sykkel!

Eget serviceverksted!

Vær trygg på at sykkelen er iorden. Vi har eget verksted og rask tilgang på deler.

Konkurransedyktige priser

Hos oss får du kvalitetsykler til konkurransedyktige priser

Fri frakt på ordre over 1500,-

Vi leverer over hele landet.
Fri frakt gjelder for alle sør for Trøndelag.